Η Ancoria Bank επιλέγει τις Loizou & Co και Armila Capital ως χρηματοοικονομικούς και στρατηγικούς συμβούλους

Η Ancoria Bank επιλέγει τις Loizou & Co και Armila Capital ως χρηματοοικονομικούς και στρατηγικούς συμβούλους

Η Ancoria Bank ανέθεσε στις εταιρείες Loizou & Co and Armila Capital, με έδρα το Λονδίνο, την ανάπτυξη ενός στρατηγικού πλάνου δράσεων με στόχο την αύξηση κεφαλαίων και την επιλογή επενδύσεων, που θα ενισχύσουν την ανοδική πορεία της τράπεζας εντός και εκτός της κυπριακής αγοράς.

Η Ancoria Bank έχει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης, καθώς διαθέτει υπερσύγχρονη τεχνολογική υποδομή, ευρέως φάσματος βάση πελατών, δυνατή διευθυντική ομάδα, αποδοτική λειτουργικότητα, ισχυρή κεφαλαιοποίηση και πολύ καλής ποιότητας περιουσιακά στοιχεία, με ελάχιστα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η Ancoria Bank λειτούργησε το 2016 με έδρα της την Κύπρο και κατέχει άδεια εργασιών από την Ε.Ε. με πανευρωπαϊκή κάλυψη. Η τράπεζα εστιάζει στη χρήση της τεχνολογίας και προσφέρει ένα σύνολο καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών. Το τέλος του 2020, οι πελάτες της ξεπέρασαν τις 10.000, ενώ τα αποτελέσματα χρήσης έφτασαν στα 6.2 εκ. ευρώ. Οι καταθέσεις ανήλθαν σε 296 εκ. ευρώ, ενώ το χαρτοφυλάκιο δανείων της έφτασε τα 271 εκ. ευρώ. Απασχολεί 95 άτομα σε 3 τραπεζικά κέντρα στην Κύπρο.

Μέχρι στιγμής, ο ιδρυτής της Ancoria Bank κ. Sievert Larsson και οι υπόλοιποι μέτοχοι έχουν επενδύσει συνολικά 60 εκ. ευρώ στην τράπεζα. Μέρος αυτής της επένδυσης διατέθηκε για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και εύχρηστων υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις που βασίζονται σε υπερσύγχρονες τεχνολογίες τελευταίας γενιάς, οι οποίες διατίθενται διαδικτυακά σε έξυπνες συσκευές και μέσω διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών (API).

Η Ancoria Bank έχει φέρει επαναστατικές καινοτομίες στις τραπεζικές υπηρεσίες στην Κύπρο. Είναι το πρώτο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που επιτρέπει το άνοιγμα λογαριασμού με ψηφιακές διαδικασίες, χωρίς να απαιτείται η παρουσία του πελάτη στο κατάστημα. Επίσης, πρώτη προσέφερε ανέπαφες συναλλαγές ΑΤΜ, καθώς και ηλεκτρονική εξουσιοδότηση διαδικτυακών συναλλαγών με κάρτα μέσω βιομετρικών σε εφαρμογή κινητού αντί για κωδικό μέσω SMS. Η Ancoria Bank ήταν από τα πρώτα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που έδωσε τη δυνατότητα προσωπικής διαχείρισης του λογαριασμού και επιπλέον προσέφερε μια ποικιλία επιλογών για πληρωμές από το κινητό (συμπεριλαμβανομένης και της αίτησης χρημάτων) στην Κύπρο. Συνεπώς, δικαιολογημένα θωρείται η τράπεζα που έφερε την επανάσταση στον τραπεζικό τομέα στην Κύπρο, αφού υπήρξε η πρώτη τράπεζα που πρόσφερε πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες στους πελάτες της.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννη Λοΐζου, Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Ancoria Bank: «Στόχος της τράπεζας είναι η εισαγωγή καινοτόμων τεχνολογιών που θα δημιουργήσουν έναν σύγχρονο και ευέλικτο χρηματοοικονομικό οργανισμό με νέα κουλτούρα, νέα προσέγγιση και νέα σχέση με τους πελάτες του».

Ο Λούης Λοΐζου, συνέταιρος στη Loizou & Co σε δήλωσή του ανέφερε ότι «η Ancoria Bank αποτελεί έναν πραγματικό πρωταθλητή που συνδυάζει την καινοτόμο τεχνολογία και την πελατοκεντρική προσέγγιση σε μια εποχή που τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κύπρο έχουν τεράστια βαρίδια και υποχρεώσεις και ξοδεύουν εκατομμύρια για να πετύχουν τον ψηφιακό τους μετασχηματισμό. Η Ancoria Bank έχει ένα υγιέστατο χαρτοφυλάκιο και διαθέτει ήδη τις ψηφιακές υποδομές που την καθιστούν πρωτοπόρο».

Ο Κωνσταντίνος Θανάσουλας, διευθύνων σύμβουλος στην Armila Capital, ανέφερε ότι «οι προοπτικές ανάπτυξης της Ancoria Bank διευρύνονται αφού η τράπεζα έδειξε τα τελευταία πέντε χρόνια λειτουργίας ότι μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική επιλογή έναντι των συστημικών τραπεζών».

Loizou & Co

Η Loizou & Co είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα χρηματοοικονομικής στρατηγικής με έδρα το Λονδίνο. Διαθέτει εξειδίκευση και εμπειρία σε θέματα συγχωνεύσεων και εξαγορών, αύξησης κεφαλαίου, εταιρικής στρατηγικής και ψηφιακών λύσεων, που στηρίζονται στην καινοτομία και την ανάλυση δεδομένων ανάμεσα σε άλλα. Η Loizou & Co διαθέτει το δικό της εκκολαπτήριο-επιταχυντήριο νεοφυών επιχειρήσεων: YNotLab start-ups incubator-accelerator.

Armila Capital

Η Armila Capital είναι επενδυτική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Λονδίνο. Οι δραστηριότητές της ρυθμίζονται και ελέγχονται από την Αρχή Χρηματοπιστωτικού Ελέγχου του Ηνωμένου Βασιλείου. (FCA). Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες με ειδίκευση στους τομείς χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, υπηρεσιών αναψυχής και υγείας στο δίκτυο των πελατών της που αποτελείται από οργανισμούς και ιδιώτες στο Η.Β., την Μέση Ανατολή, την Ευρώπη, με ιδιαίτερη εστίαση στη Νότια Ευρώπη. Πρόσφατα, η Armila Capital έχει ολοκληρώσει έναν κύκλο χρηματοδότησης από το UK Future Fund. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.armilacapital.com.